[REQ_ERR: 403] [KTrafficClient] Something is wrong. Enable debug mode to see the reason. Investeringer for december 2021 – Costpricewebsites

Med de rette investeringer øger du din formue over tid. Det betyder, at du kan gå på pension tidligere eller arbejde på de projekter, som betyder noget for dig.
Jeg har en ven, som altid har 100.000 kr. stående på sin konto i banken, fordi han er bange for at være fattig. Det har han nu gjort i 10 år. Hvis han havde investeret disse penge i en indeksfond, som fulgte S&P 500, ville han i dag have haft 279.360 kr. (her baseret på at han kunne opgive det som aktieindkomst.)
Hvis vi tager højde for inflation, har min ven faktisk mistet penge, da de 100.000 kr. for ti år ville give dig mere for pengene end i dag. Derfor er det vigtigt, at du kommer i gang med at investere så hurtigt som muligt.
Det svære er at afgøre, hvilken investering der er bedst for dig og din økonomi. I denne artikel har jeg samlet en række gode investeringer, så du kan vælge den, som passer bedst til din risikoprofil.
5 investeringsmuligheder for den bedste investering af 1 million [Opdateret december 2021]
1. Investering i aktier– En let måde at komme i gang med at investere på.
2. Index investering – Få et godt gennemsnitligt afkast med lav risiko. En god løsning for en sikker investering.
3. Ejendomsinvestering – Kræver et større beløb at komme i gang med. Men giver et fornufigt afkast.
4. Kryptovalutaer Høj risiko med mulighed for højt afkast.
5. Daytrading – For dig som gerne vil være professional investor.
Du skal afgøre med dig selv, hvilken risiko du ønsker at have. I denne artikel genemgår vi flere investeringsmuligheder. Du kan med fordel oprette dig på en handelsplatform, hvor du har mulighed for at foretage mange forskellige investeringer. Redaktionen hos Mininvestering anbefaler eToro. Opret En Gratis Demo Konto I Dag.
Bedste handelsplatforme til alle former for investeringer
For at foretage investeringer kræver det, at du opretter dig på en platform. Her vil jeg fokusere på de online handelsplatforme, hvor du kan foretage en række forskellige investeringer på. De er udvalgt med fokus på en god og sikker investering. Jeg kommer tilbage til i indlægget, hvad du skal gøre, hvis du vil foretage anderledes former for investeringer, men de fleste starte på en af disse handelsplatforme, da man kan investere i aktier, indeks, kryptovaluta, råvarer mm.
Redaktionen hos Mininvestering anbefaler følgende handelsplatforme:
eToro – Kåret som den bedste handelsplatform med mulighed for at købe aktier og ETF’er til 0% kurtage. Herudover kan du også købe kryptovalutaer, råvarer, valutaer og benytte CopyTrading – Opret gratis demo konto i dag
Capital – CFD-handelsplatform som giver unikke mulighed for gearing i kryptovalutaer, indeksfonde, aktier mm.
Libertex – Du kan købe og sælge en række handelsinstrumenter som CFD’er.
SaxoInvestor – Er vores foretrukne, når det kommer til at vælge en dansk handelsplatform. Her kan du købe alle danske aktier. For professionelle investorer kan du benytte SaxoTraderGo.
Plus500 – CFD-handelsplatform hvor du kan investere i alt fra aktier til kryptovalutaer. Stort udvalg.
Revolut – Med Revolut kan du få en moderne bankapp, hvor du kan købe kryptovalutaer og indeks direkte fra app’en.
Redaktionen på Mininvestering har testet en række handelsplatforme for at finde de bedste til at foretage investeringer på. Disse handelsplatforme dække 90% af, hvad de fleste af os vælger at investere i. Det er primært aktier, ETF’er, indeksfonde og kryptovalutaer. Disse tre investeringsområder er lettest at købe på eToro.
EToro har den fordel, at du har adgang til en række investeringsprodukter, som normalt er svære at finde på det danske marked. Det er f.eks. amerikanske ETF’er, som du har adgang til at investere i på eToro gennem CFD’er. Med europæiske ETF’er ejer du dem og det samme gør du med aktier. Du betaler endda 0% i kurtage på aktier.
Du har dog også mulighed for daytrading, hvis du foretrækker det. Her er handelsplatforme som Plus500 og Capital.com gode, fordi du kun handler gennem CFD’er. Det giver dig nem adgang til hurtigt at købe og sælge investeringsprodukter.
Det kan også være, at du er interesseret i råvarer-handel, og her kan du benytte eToro, Plus500 og Capital.com. Revolut er en god bankapp, fordi den lægger op til, at du kan investere fremfor at bruge dine penge på forbrug. SaxoInvestor har den fordel, at de indberetter din SKAT automatisk. Her skal du dog være OBS på, at det stadigvæk er dit ansvar at tjekke, om din årsopgørelse passer. Det er også værd at huske, at der er forskel på kapitalindkomst og aktieindkomst, hvor du med aktier først betaler skat, når du sælger dine aktier. Vi har også skrevet en artikel om de bedste investeringsplatforme.
Online handelsplatforme har fjernet behovet for banker til investeringer
Internettet har gjort, at alle i dag har adgang til at investere deres penge i en hel anden grad, end vi nogensinde har set før. På en handelsplatform som eToro kan du oprette en konto, overføre penge og købe aktier på 15 minutter. Det har gjort, at det ikke længere er interessant at benytte banker, da de tager en række ekstra gebyr, som du ikke behøver at skulle betale via online handelsplatforme.
På online handelsplatforme betaler du ikke et depotgebyr for at opbevare dine aktier, du betaler lavere eller ingen kurtage på køb af ETF’er og aktier. Du har mulighed for gearing af dine handler, hvis du gerne vil prøve kræfter med at være daytrader. Der er i dag ingen grund til at købe aktier via sin bank, da hele processen tager længere tid og er dyrere.
Med interenttet og online handelsplatforme er der sket en demokratisering af investeringer. I dag kan alle investere, og de kan få gode råd om investeringer på et helt andet niveau end tidligere. Det er en udvikling, som vi her på Mininvestering regner med vil fortsætte. Der sker hele tiden spændende tiltag inden for investeringersteknologi, hvor der i dag udviklet software til automatisk handel. Det er svært at sige, hvad der sker med denne udvikling, men det kan gøre, at vi i fremtiden aldrig investerer vores penge gennem investeringsfonde og aktive ETF’er, da software vil give højere afkast.
Den største udvikling kommer pt. fra kryptovalutaverden, hvor der er blevet udviklet en række kryptorobotter, hvor grundideen er, at kryptorobotten udbytter den volatile pris på kryptovalutaer ved at automatisk købe og sælge dem på de rigtige tidspunkter. Kryptorobotter er uregularet, så det kan være svært at finde ud af, hvilke du kan benytte. Du kan læse mere om kryptorobotter her.
Herunder kan du se nogle af de kryptorobtter, som virker interessante.
Bitcoin Prime
Bitcoin Prime køber og sælger automatisk Bitcoin. Det er en simpel kryptorobot, hvor man indsætter penge, og så investerer den automatisk for en. De har også en demofunktion, hvor du kan afprøve deres kryptorobot. Her viser den dig, hvordan den investerer, da den fungerer på samme måde med en aktiv konto og en demo konto, da lat investering foregår automatisk.

Bitcoin Profit
Bitcoin Profit er endnu en kryptorobot, som handler med Bitcoin. De fleste kryptorobotter foretrækker at investere i Bitcoin, fordi der er den største handelsvolumen på Bitcoin. Derfor er det lettere at se markedstrend.
Bitcoin Profit skriver, at de har en succesrate på 78%. Dog er det vigtigt at påpege, at dette er tal, som de selv deler, så det kan være bedst at afprøve den med få penge.
Bitcoin Era
Bitcoin Era udnytter de store svingninger i prisen på Bitcoin. Bitcoin er kendt for at ændre sig med mange procentpoint hver eneste dag. Softwaren bag Bitcoin Era er skabt til at udnytte disse markedstrends, så du kan tjene penge, når Bitcoin bevæger sig op og nedad.
Derfor skal du investere
Har du hørt om inflation?
Alt du skal vide om inflation er, at hvis du fravælger investering af din formue og har pengene på en konto med 0% i rente, så bliver du fattigere. Hvis vi tager min ven med de 100.000 kr., så er problemet ikke kun, at han ikke blev rigere. Faktisk blev han fattigere.
De 100.000 kr., som han har haft på sin konto i 2009, er ikke længere det samme værd som tidligere. For at have den samme købekraft i 2019, skulle han have haft 119.786,86 kr. på sin konto. Du kan selv tjekke, hvad inflation gør mod din formue her.
Så ikke nok med at han ikke blev rigere. Han blev fattigere pga. inflation.

Inflation i Danmark de sidste ti år.
I Danmark har vi relativ lav inflation, da EU-lande prøver at ramme et inflationsniveau på under 2%. Men over tid kommer det til at have kæmpe betydning for din formue. Især hvis du har pengene stående på en opsparingskonto, som giver lavere end end inflationen.
I sidste ende har du et meget simpelt valg: Vil du være fattigere eller rigere over tid?
Allerede på 10 år vil du være markant rigere, hvis du investerer dine penge. Om 30 år vil du være meget rigere. Det skyldes dit årlige afkast og endnu vigtigere renters rente. Vi har skrevet en artikel om renters rente her.

På billedet kan du se effekten af renters rente. I eksemplet investerer du 1000 kr. i 20 år med 10% i årligt afkast. Du får løbende renterne, men din oprindelige investering får du først retur efter 20 år.
Det blå område er din oprindelige opsparing.
Det røde område er de renter, du får, når du investerer pengene til en rente på 10% om året over 20 år.
Det grønne område er renters renter. Det er de penge, du kan opnå ved at geninvestere hele dit afkast til samme rente som den oprindelige investering.
Som du kan se, er det forskellen på, om du står med 3000 kr. efter 20 år og altså en fortjeneste på 2000 kr., eller om du står med over 7000 kr. og en fortjeneste på mere end 6000 kr., hvad der svarer til 600%!
Det er grunden til, at investeringsguruen Warren Buffet kalder renters rente for årsagen til sin rigdom og Albert Einstein kaldte det verdens 8. vidunder. Alligevel er der mange, der ikke kender til begrebet renters rente, der gør de rige rigere i et eksponentielt tempo.
Basalt set handler det om at geninvestere dit afkast. Hvis du kan geninvestere dit afkast vil du få renter af dine renter og dermed øger du din formue markant. Når det kommer til aktier, betyder det, at selvom de stiger i værdi, så beholder du dem. Hvis du har en aktie, der hvert år stiger med 10%, så vil eksemplet stadigvæk være det samme, som du ser på billedet. Altså at hvis du ikke solgte dine aktier og de steg hvert år med 10%, så ville du med 1.000 kr. i første år ende med 7.000 kr. efter 20 år.
Ja, forestil dig lige det, hvis der var tale om en million kr.
Hvis du vil have renter stort set uden risiko, så er bankrenter din eneste mulighed. Eneste problem er, at de nærmest ikke giver dig noget. Derfor er selvinvestering din eneste mulighed for at være rigere i fremtiden.
Når du begynder at investere, må du aldrig glemme dette afsnit. For du skal altid have fokus på renters rente, hvis du vil være rigere.
Hvad skal man investere i?
Det gode ved investering er, at der er masser af investeringsmuligheder. I næste afsnit får du at vide, hvordan du kan opbygge en investeringsportefølje og hvordan du spreder din risiko.
Men jeg vil gerne give dig et indblik i, hvad du rent praktisk kan investere i, så du lettere kan sammensætte din egen investeringsportefølje.
Den letteste måde, at sprede sin risiko på, er, at du investerer i flere forskellige brancher eller i hvert fald i flere aktier. Du kan også investere i forskellige områder og selvom der er stor forskel på ejendomsinvestering og aktiehandel, så har de det tilfælles, at de begge er en god investering.
Her vil jeg vise dig en række investeringsmuligheder, så du ved, hvordan du kan tjene mange penge på investering.
Investering i aktier
Investering i aktier har historisk set givet et solidt afkast og det er både en af de billigste og letteste investeringsformer at komme i gang med. I dag har aktier fået konkurrence af andre investeringsformer som f.eks. crowdlending. Men aktier har mange års track record, hvor crowdlending er et helt nyt felt.
For de fleste er aktier deres første investering og det er stadigvæk en af de mest sikre investeringsformer, når vi kigger på det over tid.
Ikke fordi aktiemarkedet altid bevæger sig opad, men fordi det over tid stiger i værdi. Hvis ud havde købt aktier lige inden finanskrisen, er det klart, at dine aktier var faldt drastisk i værdi.
Her er en vigtig lektion med aktier. Over tid har aktier vist sig at stige markant i værdi, men der er kan være drastiske fald undervejs.
Aktier kan derfor både være en høj- og lavrisiko investering. Det er ikke selvmodsigende, da det kommer an på, hvad du investerer i. Med et aktieindeks har historien vist os, at det både stiger og falder løbende, men det bevæger sig langsomt fremad. Derfor kan et aktieindeks være den bedste investering af 1 million, hvis du først vil have gevinsten, når du skal på pension.
Ens formue 10 år efter. Der er fratrukket gebyr til investeringsfonden.
På grafen kan du se, at man vil blevet markant rigere med en investering i S&P 500. Måske tænker du, at det kun skyldes, at vi ikke kigger på de sidste tyve år, hvor finanskrisen var med. Det er rigtigt, at ens formue ikke var steget særlig meget i denne periode. Hvis du havde investeret 100.000 kr. for 20 år siden, havde du i dag haft 283.765 kr.
Hvis du derimod investerer i enkeltaktier, så har du både muligheden for et højere afkast, men risikoen for tab er også højere. Når du skal skaber din investeringsportefølje, skal du overveje, hvilke type aktier du vil investere i. Danske aktier, udbytteaktier osv.

ETF investering
ETF’er har været populære i USA i mange år, og nu er de for alvor også ved at blive store herhjemme. ETF’er kan både være passive og aktive, og det er især de passive ETF’er, som er populære blandt danskere. Det vil typisk være en ETF, som følger et markedsindex. På den måde øges din formue, hvis hele markedsøkonomien bevæger sig fremad.

Crowdlending
Crowdlending er en relativ ny investeringsmulighed, som mange har kastet deres kærlighed over. Konceptet går ud på, at du opretter dig på en platform, hvor du kan låne dine penge ud. Platformen er bindeled mellem dem, som har brug for lån, og dem der gerne vil tjene penge på at låne ud.
Platformen ejes enten af selve låneudbyderen eller af et firma, der agerer mellemmand og tilbyder lån fra flere udbydere på samme tid. Den sidste løsning er efter min mening den sikreste.
Her vil den platform, der formidler lånene fra forskellige lånefirmaer ofte stille skrappe krav til deres partnere og gøre mere for at sikre investorerne (deres brugere.)
I 2018 var afkastet for crowdlending 6-14%. Det er et imponerende afkast, som står i stærk kontrast til obligationsmarkedet, der gav et afkast på 1-4% i 2018. Crowdlending er på rekordtid blevet manges foretrukken måde at få et højere afkast på.
Ejendomsinvestering
En af de klassiske former for investeringer er ejendomsinvestering. Investering i ejendomme har været muligt ligeså længe, at mennesker har boet i boliger. Mange af de rige familier som findes i verden i dag har skabt deres rigdom gennem boliginvestering.
Ulempen ved ejendomsinvestering er, at du skal lægge et stort investeringsbeløb med det samme. Det holder mange væk fra ejendomsinvestering. I dag er der kommet crowdfunding-platforme på markedet, hvor du både kan eje en andel af en ejendom, eller du kan investere i lån som bruges til boligprojekter.
Passiv indkomst
Der er mange forskellige defininationer på passiv indkomst på internettet. Som udgangspunkt er passiv indkomst defineret som en indkomst, du ikke længere skal arbejde for. Dette kan være mange forskellige slags investeringer som ejendomsinvestering, aktier osv.

Råvarer
Råvarer er populært blandt daytradere, da man kan spekulere i de daglige udsving i prisen på en råvare. De mest almindelige er guld og olie. Jeg anbefaler ikke, at du starter med at handle med råvarer, da det kræver et stort kendskab til, hvad der påvirker priserne.
En investering i råvarer fungerer typisk ved, at du investerer i en såkaldt future. På nogle af de nyere handelsplatforme, som eToro, investerer du gennem en CFD, som er en kontrakt mellem dig og børsen. Det betyder i begge tilfælde, at du ikke ejer aktivet, men du følger prisen på den. Læs mere om CFD-handel i vores artikel om det her.

Investering i olie
Olie er den mest handlende råvarer i verden. Uden olie ville der ikke være nogen kapitalisme. For klimaets skyld er der kommet større fokus på vedvarende energi, men der kommer til at gå mange år, før vi kan undvære olie i vores økonomi. Det betyder, at der er kæmpe handelsvolumen på olie, og derfor er det en af de bedste råvarer at investere i, da du kan se på større markedstendenser.

Investering i guld
Historisk har guld altid fyldt meget i samfund, fordi det i starten blev brugt som betalingsmiddel. Der findes fortsat mange, som mener, at vi burde gå tilbage til valutaer bundet op på guld, da de siger, at det vil fjerne inflation. Mange køber fortsat i dag guld for at undgå inflation. Men det skal siges, at prisen på guld stadigvæk ændrer sig, da man kan spekulere i prisen på guld, så efterspørgslen efter guld påvirker prisen.

Investering i Sølv
Sølv er gulds lillebror, når det kommer til investeringer. Det er almindeligt, at investorer køber både guld og sølv til deres portefølje. Men ligesom med alle andre råvarer kan du i perioder tjene gode penge på en investering i sølv, hvis markedet har fastsat prisen for lav.Det var grunden til, at Warren Buffett i 1997 købte for 3500 tons sølv.
Stort udvalg af råvarer
Du har mange investeringsmuligheder, når det kommer til investeringer i råvarer. En god regel er, at du starter med at investere i de råvarer, som du ved noget om. Så selvom guld, sølv og olie er de mest populære, er det ikke sikkert, det er det rigtige for dig at investere i.
Forex trading (valutahandel)
Nærmest alle daytradere har prøvet at valutahandel eller forex trading. Det skyldes, at du har mulighed for høj gearing og du ejer aldrig nogle af de valutaer, som du handler med.
Valutahandel foregår som valutakryds. Dvs. at du investerer i en valuta overfor en anden. En forex trader går f.eks. op i, hvordan et lands økonomi klarer sig i forhold til et andet.
Hvis du vil kaste dig ud i valutahandel, vil jeg anbefale, at du læser vores artikel om forex trading.
Kryptovalutaer
Kryptovalutaer er nok en af de allermest volatile investeringer, som vi beskriver her. De er mest kendt for Bitcoin, men der findes utallige kryptovalutaer, som du kan investere i.
Kryptovalutaer har den fordel, at de kan stige og falde ekstremt meget på kort tid. Det kan være en ulempe for en daytrader. For den almindelig investor er det nærmere en ulempe, da det kan være svært at vide, hvor markedet bevæger sig hen.
Hvis du har overvejet at investere i kryptovalutaer, skal du starte med vores artikel: Kryptovaluta for begyndere.
Foretag en analyse af risiko og afkast
Som du allerede nu kan se, har du ufattelig mange investeringsmuligheder og derfor bliver du nødt til at finde ud af, hvad du gerne vil investere i. Det svære ved investering er at begrænse sig selv og det er her, at du bliver glad for at bruge noget tid på at udvikle en investeringstrategi.
Når du har en strategi på plads, kan du begynde at bygge din egen investeringsportefølje, hvor du spreder din risiko.
Derfor skal du bl.a. finde ud af:
Er du mest til passiv eller aktiv investering?
Vil du være daytrader, læs vores artikel om daytrading
Hvor stor er din investeringssum?
Ønsker du lav- eller højrisiko og dermed også mindre eller højere afkast?
Det kan sagtens være, at du vælger at kombinere både høj- og lavrisiko investeringer. Min anbefaling er, at du sætter en procentdel af til investeringstyperne. Det kommer jeg tilbage til, når du skal bygge din portefølje, men det er værd at huske på i dette afsnit. Hver investeringstype kan også have sine egne strategier, f.eks. aktier. For at læse disse vil jeg anbefale, at du læser artiklerne om hver investeringstype, som jeg linkede til i sidste afsnit.
Risiko
Risiko kan defineres som sandsynligheden for, at din investering giver et negativt afkast, så du dermed taber penge. For at tjene penge på din opsparing vælger du at investere dine penge.

Investering definition: Som du kan se på grafen, definerer man en investering med lav risiko, som en der giver lavt afkast. Derimod giver investeringer med høj risiko en tilsvarende høj gevinst.
Det, der er svært at forstå ud fra grafen, er aksen med risiko. Hvis vi vender tilbage til definitionen som er ”sandsynligheden for et negativt afkast” så ville de fleste nok vælge et lavt afkast, der er jo ingen der vil tabe penge?
Problemet er, at grafen snyder. Den viser nemlig kun det gennemsnitlige afkast, ikke afvigelsen. Selvom du udvælger investeringer, der har en højere risiko, leder disse ikke nødvendigvis til højere afkast. Investeringer med en højere risiko tiltrækker kapital ved at tilbyde et højere afkast, men der er ingen garanti for, at du rent faktisk får en større gevinst ved at vælge en større risiko.
I stedet skal du tænke på risiko ved, at du oplever store udsving, når du har højere risiko.
Denne afkast/risiko graf er udviklet af Howard Marks.
Derfor skal du have noget tålmodighed, når du investerer. Der findes ikke en nem investering uden risiko, men som vi startede med at skrive, så bliver du kun rigere, hvis du investerer.
Derfor skal du sprede dine investeringer.
På den måde mindsker du din risiko, fordi du skal være mere end uheldig, hvis alt går i nul. En sikker investering er flere investeringer spredt.
Lav risiko: Denne risikovillighed vil typisk medføre 80% obligationer og 20% aktier, hvis du investerer gennem en bank eller investeringsforening. Jeg ville vælge en investering i en indeksfond. Læs vores artikel om det her. Warren Buffett er stor tilhænger af S&P 500, som er et indeks, hvor der er investeret i de 500 største amerikanske virksomheder. Dette indeks kan falde markant, når der er en krise, men hvis vi kigger på det historisk, må det stadigvæk anses for en lavrisiko investering.
Du skal undgå daytrading og aktiv investering, hvis du vil have en lavrisiko portefølje.
Høj risiko: Høj risikovillighed er for dig, der forventer, at din investering følger markedsafkastet for aktiemarkedet eller eventuelt slår markedet. Denne risikovillighed vil typisk medføre 90-100% aktier og 0-10% obligationer, hvis du investerer gennem en bank eller investeringsforening.
Når du selv investerer, har du mange muligheder, når du kommer til højrisiko investering. Det er alt fra daytrading, aktier til kryptovalutaer. Hvis du vælger kryptovalutaer, vil jeg anbefale, at du afsætter et beløb af din portefølje til det. Jeg vil ikke anbefale, at du er all in, når det kommer til kryptovalutaer.